8 de desembre del 2010

CONSUMEIX!!!!

Ahir va passar....sense previ avís, sense esperar-ho. Ja me n'havia oblidat però el temps passa depressa (Miquel Martí i Pol) i ja no vaig poder fer res per evitar-ho.

Maleïts!!!!!!!

Quan arriben aquestes dates, de sobte i no sé perquè, comença a sonar música pels carrers. I no una música qualsevulla. Als carrers del centre de la ciutat -com per art de màgia- comences a veure milers d'altaveus que no paren de fer sonar (vomitar) música nadalenca: una darrera l'altra, sense compassió, van sonant les nadales corresponents. Any rere any. Sempre les mateixes.

Quin mal hem fet per haver de patir aquesta tortura? Què pretenen, els que això decideixen, amb aquesta iniciativa?
Potser pensen que la música amansa les feres i tots ens tornarem més bons minyons, més bondadosos i caritatius?
Deixarem les disputes familiars per passat festes? Ens oblidarem dels conflictes armats? De la gent que es mor de gana? De les desgràcies que dia rere dia pateixen molts pobles de la Terra?

Em fa molta ràbia que m'imposin res i trobo que això és una imposició en majúscules. I a més una imposició interessada i consumista: la gent associa -associem- cada cop més, Nadal amb regals, amb àpats abundosos en aglomeracions de gent i compres compulsives d'última hora.... En gastar, sovint, en regals innecessaris i en menjar excessiu.

Porto una colla d'anys intentant eborrar-me d'aquest club, però no t'ho posen fàcil: és fàcil entrar però difícil sortir-ne. Només m'agrada el Nadal per les vacances que puc fer. I prou.
Els regals a qui estimo m'agrada fer-los quan em ve de gust; les trobades amb la família ja les faig durant la resta de l'any i del tema religiós (no oblidem que és l'origen d'aquestes festes) qui se'n recorda, fora d'anar a veure algun pessebre vivent o alguna mostra de pessebres?

I tot aquest rotllo perquè? Perque reivindico, per respecte als que no volem celebrar-ho, que treguin la música del carrer i els llums nadalencs. A més, això suposaria gastar molta menys electricitat. Que no estem per excessos!!!

1 d’octubre del 2010

ALTA GARROTXA

Us adjunto un vídeo, on surten els meus companys de feina, realitzant tasques de recuperació de pastures a l'Alta Garrotxa. Feina interessant i necessària.

Recuperació Espais Oberts Alta Garrotxa - Principi from Zeba Produccions on Vimeo.


8 de juliol del 2010

VACANCES MENTALS


En la línia d'altres blogs puc dir que estic de vacances, també. Tot i que no laborals, sinó mentals.

Entre la calor ambiental i la generada pel maleït ordinador, costa trobar una línia d'inspiració prou interessant per a la resta de lectores i lectors del teu blog. Sóc conscient que aquest mateix escrit no val gaire res: ni fa riure, ni és interessant, ni aprofundeix sobre cap tema, ni dóna a conèixer res que no sapigueu.

Tot aquest reguitzell de paraules per dir-vos que no estic inspirat, però que tinc la moral molt alta i tard o d'hora tornareu a saber de mi.

Bon estiu i bones vacances a qui les feu!!!!

P.D. La imatge tampoc té cap pretensió. No hi busqueu lligam.

10 de juny del 2010

INDESITJABLES

Si hi ha un terme que està de moda és el de "biodiversitat". Tothom s'omple la boca amb que s'ha de mantenir la biodiversitat, que la pèrdua de la mateixa seria -és- un desastre irreversible per al Planeta Terra. Jo no estic ni a favor ni en contra, sinó tot el contrari. M'explico.

A vosaltres no sé, però a mi hi ha una sèrie de "bitxos" que m'emprenyen d'allò més, gairebé podria dir que em fan la vida impossible i que em fan fàstic. Ara cauré en la vulgaritat de dir que són bèsties "que no serveixen per a res".
Per anar concretant i no allargar-me massa voldria fer una enumeració no exhaustiva dels mateixos (s'admeten incorporacions i eliminacions de la vostra part, val?). Formen part d'aquests "indesitjables": mosques, mosquits, polls (els del cap), paneroles, tènies, paparres, puces....

Creieu que la desaparició d'alguns d'aquests "energúmens" afectaria a la cadena tròfica? Hi ha algun animal que s'alimenti exclusivament d'algun dels anteriors? Jo no en sé cap, però si es donés el cas el retirem de la "llista negra" i llestos!!!

Tinc la convicció de que existeixen tan sols per tocar els dallonses a la resta d'animals!!! I per completar aquest escrit-rabieta adjunto algunes fotografies dels bitxos en qüestió.


Què en penseu del tema?

 Poll (Pediculus humanus capitis)


Cap infestat de llémenes.


Puça (Pulex irritans)


Cap infestat de puces.

Mosca comuna (Fannia canicularis)

 Mosquit (Aedes aegypti)

 Paparra (Ixodes ricinus)

 Paparra xuclant sang.

 Tènia (Taenia solium)

 Panerola (Periplaneta americana)






31 de maig del 2010

DIA DEL BLOGAIRE EN CRISI 2010


M'afegeixo a aquesta gran iniciativa, donat que em sento plenament identificat amb ella. De crisi n'hi ha de moltes menes i podríem afirmar que les crisis creatives són, de ben segur, de les menys perilloses que existeixen (a no ser que t'hi vagi el salari...).

Jo abans m'amoïnava quan passaven els dies i no em venia aquella esperada inspiració, però ara he deixat de fer-ho: era totalment improductiu, nociu i perillós per a la salut mental d'un mateix.

Prefereixo esperar a tenir alguna bona idea (que potser només ho sigui per a mi) per escriure alguna cosa. I com les anades i vingudes de la ment són imprevisibles: vés a saber quan m'hi tornareu a llegir.

Jo, però, asseguro que us vaig llegint a tots aquells que considero "del meu cercle", i en alguns fins i tot hi deixo comentaris...

Si voleu conèixer l'origen i principi d'aquesta iniciativa cliqueu aquí.

Apa, fins no sé quan!!!!

23 d’abril del 2010

ELS ALTRES SANTS


Com és ben sabut i s'ha repetit fins a la sacietat, avui celebrem la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya com moltes i molts de vosaltres deveu saber.

Aquest post vol ser un homenatge a tota una sèrie de gent anònima que avui també celebra el seu sant, però del qual ningú en parla. Crec que s'ho mereixen i, tot i que ja sigui tard, no ens n'estem de felicitar-los abans de les dotze de la nit.

La llista dels "sants oblidats" és aquesta:

  • Sant Adalbert de Praga.
  • Sant Aquiles (el del taló que porta el seu nom).
  • Sant Etelredo.
  • Sant Ibar (sembla el nom d'uns mobles de l'IKEA)
  • Sant Màrolo de Milà.
  • Beat Egidio d'Assís.
  • Beata Helena Valentini d'Udine.
  • Sant Eulogi.
  • Sant Gerard de Toul.
  • Beata Maria Gabriela Sagheddu.
  • Beata Teresa Maria de la Creu Menetti.
Suposo que en deuen haver més, però he posat els més comuns...
Felicitats a totes i tots!!!!

30 de març del 2010

TDT

Després de mesos i mesos de parlar-ne, ha arribat el gran moment de l'apagada analògica definitiva. Us he de confessar que estava amb un ai al cor: i si la tan cacarejada apagada ens deixa a tots a les fosques?

No les tenia totes però ara ja m'he convençut de la gran millora que la TDT ens portarà a les nostres tristes i miserables vides. Per fi puc veure 35 canals, en una grandíssima definició i tenir informació detallada del que falta per acabar un programa o una determinada pel·lícula.

Encara no sé com he pogut viure tants anys sense la TDT!!!

La veritat, tot i tenir tants canals a l'abast, segueixo veient els dos o tres de sempre. I l'alta definició, què voleu que us digui: potser perquè porto ulleres, però jo ho veig tot igual que abans. La tele deu seguir tenint aquelles famoses "625 líneas", no?

Un altre inconvenient important és quin canal assignar a cada cadena: les sis primeres estan clares, però el conflicte comença a partir d'aquest número; abans jo tenia el "Canal 33" al número 4, però ara entra en conflicte amb la cadena "Cuatro"; tinc l'opció de posar el "Canal 33" al número 33, però em sembla que no es mereix estar tan enrera, tan lluny en la distància del comandament. I el "3/24", on el poso? Ja tenim muntat un conflicte de preferències i prioritats!!! Quin merder!!!

Abans era fàcil recordar a quin canal estava cada cadena, però ara si recordes els sis o set primers ja és tot un rècord. Per a trobar la resta només et queda la prova de l'assaig i error.

Ah, i un altre inconvenient afegit: la complicació del comandament a distància. Jo, quan en veig un, se'm posen els pèls de punta. Tants de botons, tants colors i tantes paraules que no entenc!!! Tothom fa cursos d'informàtica, però a ningú se li ha ocorregut organitzar-ne un de "Comandaments a distància. Usos i possibilitats".

Digueu-me ignorant, tonto o curt de mires, però encara he de trobar el veritable sentit a la TDT i a tot el que l'envolta. Només un bon negoci per als venedors de teles i de descodificadors.

Sou de les que/dels que us baralleu amb el comandament i la tele? La TDT ha canviat les vostres vides? Heu descobert cadenes que han esdevingut del tot imprescindibles per al vostre creixement personal?

15 de març del 2010

EN CINEMA HOSTIL

L'altre dia vaig decidir anar a veure "En tierra hostil", guanyadora de 6 Òscars; entre ells al de la millor pel·lícula. Aquesta nominació sempre eleva el grau d'expectativa d'allò que vas a veure. Sempre esperes sortir sorprès i satisfet del cinema, dient que és la pel·lícula més bona que mai has vist.

Jo quasi sempre caic de peus a la galleda, m'oblido de que els Òscar no són els únics -ni els més fiables- premis cinematogràfics i acabo sortint decebut.

Dels 131 minuts que dura la pel·lícula em vaig passar uns 100 esperant que passés alguna cosa interessant: res. Era com estar veient un videojoc de guerra d'última generació (i mira que les pel·lícules de guerra no m'agraden!!! Ni els videojocs!!!).

Sí que he de reconèixer que està ben ambientada i impecablement rodada, però se'm va fer llarga i lenta. I la reflexió final -just quan el protagonista no està a la guerra- és l'únic tros que se salva. Tot i així justet, justet. Els americans sempre tan bons i la resta tan i tan dolents!!! És que no s'aguanta.

Els que la veieu ja em direu què us ha semblat, val?

Avisades i avisats esteu...

21 de febrer del 2010

SEBASTIAO SALGADO

Sebastiao Salgado neix al Brasil l'any 1944. La seva vocació inicial és l'Economia, en la qual es doctora a París l'any 1971.
A partir de 1973, i gràcies al seu treball en una ONG (International Coffee Organization) viatja vàries vegades a l'Àfrica i comença la seva carrera com a fotògraf.
A través del seu treball vol denunciar la precarietat laboral de les persones i fer visibles els que treballen i viuen a l'ombra de la societat.
A les seves imatges no els hi calen comentaris...

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  






 

14 de gener del 2010

I TU, A QUINA SECTA PERTANYS?



Des del punt de vista sociològic una secta és un grup de persones amb afinitats comunes; aquestes poden ser d’ordre religiós, polític, cultural, esotèric...
Fins aquí res a dir. Segur que cadascú de nosaltres pertany a alguna secta, oi?
La cosa canvia quan al terme se li dóna un gir pejoratiu: ja ningú reconeix o admet pertànyer a alguna d’elles.

S’han donat casos en que tota una societat és membre d’una secta: l’Alemanya de Hitler, la Itàlia de Mussolini, l’España franquista i alguns països islàmics. En aquests casos els seus líders utilitzen o han utilitzat un missatge paranoic en societats fracassades i humiliades.
Per si no ho sabíeu, només a Catalunya hi ha unes 88 sectes amb 53.000 adeptes (0.88 % de la població), de les qual 16 són considerades perilloses. I és que en aquest tema també hi ha graus.

Perillosa si “només” tens problemes d’adaptació social i se’t coarta la teva llibertat, i destructiva si exerceixen control mental sobre tu i et suprimeixen la teva personalitat.
Actualment s’anomenen secta a les que, com a mínim, són perilloses. En algunes d’elles poden donar-se el rentat de cervell, el control mental, l’explotació humana i sexual, l’esclavitud i d’altres formes d’abusos.

Pel que fa a les “temàtiques”, les que tenen més adeptes són les de caire esotèric, seguides per les religioses, les satàniques, les filosòfiques...

Un cas curiós és el de l’Església de la Cienciologia: rebatejada per la premsa com “la secta de Hollywood”, s’endú la palma a l’hora de “fitxar” estrelles i famosos. Gent com Tom Cruise, Nicole Kidman, Chick Corea, Patrick Swayze, Brad Pitt i John Travolta són alguns dels que estan o hi han estat en aquesta secta.

Vosaltres us considereu membres d’alguna secta, perillosa o no? Penseu que s'haurien de prohibir totes elles? O que cadascú faci el que li doni la gana?

En aquest enllaç trobareu més informació, així com una llista de les sectes que operen a l’estat espanyol.

Related Posts with Thumbnails