8 de desembre del 2010

CONSUMEIX!!!!

Ahir va passar....sense previ avís, sense esperar-ho. Ja me n'havia oblidat però el temps passa depressa (Miquel Martí i Pol) i ja no vaig poder fer res per evitar-ho.

Maleïts!!!!!!!

Quan arriben aquestes dates, de sobte i no sé perquè, comença a sonar música pels carrers. I no una música qualsevulla. Als carrers del centre de la ciutat -com per art de màgia- comences a veure milers d'altaveus que no paren de fer sonar (vomitar) música nadalenca: una darrera l'altra, sense compassió, van sonant les nadales corresponents. Any rere any. Sempre les mateixes.

Quin mal hem fet per haver de patir aquesta tortura? Què pretenen, els que això decideixen, amb aquesta iniciativa?
Potser pensen que la música amansa les feres i tots ens tornarem més bons minyons, més bondadosos i caritatius?
Deixarem les disputes familiars per passat festes? Ens oblidarem dels conflictes armats? De la gent que es mor de gana? De les desgràcies que dia rere dia pateixen molts pobles de la Terra?

Em fa molta ràbia que m'imposin res i trobo que això és una imposició en majúscules. I a més una imposició interessada i consumista: la gent associa -associem- cada cop més, Nadal amb regals, amb àpats abundosos en aglomeracions de gent i compres compulsives d'última hora.... En gastar, sovint, en regals innecessaris i en menjar excessiu.

Porto una colla d'anys intentant eborrar-me d'aquest club, però no t'ho posen fàcil: és fàcil entrar però difícil sortir-ne. Només m'agrada el Nadal per les vacances que puc fer. I prou.
Els regals a qui estimo m'agrada fer-los quan em ve de gust; les trobades amb la família ja les faig durant la resta de l'any i del tema religiós (no oblidem que és l'origen d'aquestes festes) qui se'n recorda, fora d'anar a veure algun pessebre vivent o alguna mostra de pessebres?

I tot aquest rotllo perquè? Perque reivindico, per respecte als que no volem celebrar-ho, que treguin la música del carrer i els llums nadalencs. A més, això suposaria gastar molta menys electricitat. Que no estem per excessos!!!

9 comentaris:

Thera ha dit...

Ai G... com t'entenc...

Agnès Setrill. ha dit...

On s'ha de firmar?
El problema és gran doncs dura molts dies tota aquesta comèdia, ni que vulguem ho podem esquivar.

yraya ha dit...

Siento lo mismo que tu, que hemos hecho para merecer esto? de aguantar ese cancionero tremebundo y machacon que son las canciones navideñas, que se lo pregunten a mi hermana que tiene un altavoz al lado de su balcón, sin permiso ni nada de nada, luego queremos respeto.
Que NO, que la navidad no es lo mio.
Que paciencia que todo se termina.
Un abrazo.

magazine.cat ha dit...

Estic totalment d’acord amb tu, con ja he dit a un altra blocaria, crec que s’ha perdut l’essència de les festes, de les tradicions, ara tot es consumisme i més consumisme.

Et faig aquest comentari, encara que vaig en contra meu, ja que anuncio productes al bloc.

Salutacions de Lleida

_MeiA_ ha dit...

Tens tota la raó del món. És tot un teatre que s'ha anat montant... però sincerament, a mi m'agrada! Preparar la decoració de Nadal, els preparatius dels àpats, la decoració de la taula... aquests detallets els faig tot l'any, però la decoració nadalenca només la puc posar en aquestes dates! ;)

Un petonàs i que et sigui lleu! jejej

GAIA ha dit...

Només per veure la cara de felicitat dels nens val la pena.
A mi ningú m'obliga gastar més del que vull gastar i menjar més del que em ve de gust menjar.
Els dinars familiars els faig amb qui sovint veig durant l'any.
O és que a tu t'obliguen a fer quelcom que no t'agrada?

gerardeli ha dit...

Gaia: el que m'obliguen a fer que no m'agrada és a escoltar les nadales pel carrer. Els nens sí que és veritat que al·lucinen amb tot el relacionat amb aquestes festes i això està molt bé; el que no està tan bé és que es fomenti -en general- el consumisme. I ho dic com a societat no pels casos particulars de cadascú. Ja m'ho penso que cadascú es gasta allò que es vol gastar, només faltaria!!!

GAIA ha dit...

De totes maneres, encara que no siguis un adepta d'aquestes festes et desitjo BON NADAL!
Per cert, avui m'he estat passejant per Olot i no només se senten nadales pels altaveus si no que posen música de tot tipus. Aixi que tothom content!

GAIA ha dit...

Per quan un nou post?

Related Posts with Thumbnails