30 de març del 2010

TDT

Després de mesos i mesos de parlar-ne, ha arribat el gran moment de l'apagada analògica definitiva. Us he de confessar que estava amb un ai al cor: i si la tan cacarejada apagada ens deixa a tots a les fosques?

No les tenia totes però ara ja m'he convençut de la gran millora que la TDT ens portarà a les nostres tristes i miserables vides. Per fi puc veure 35 canals, en una grandíssima definició i tenir informació detallada del que falta per acabar un programa o una determinada pel·lícula.

Encara no sé com he pogut viure tants anys sense la TDT!!!

La veritat, tot i tenir tants canals a l'abast, segueixo veient els dos o tres de sempre. I l'alta definició, què voleu que us digui: potser perquè porto ulleres, però jo ho veig tot igual que abans. La tele deu seguir tenint aquelles famoses "625 líneas", no?

Un altre inconvenient important és quin canal assignar a cada cadena: les sis primeres estan clares, però el conflicte comença a partir d'aquest número; abans jo tenia el "Canal 33" al número 4, però ara entra en conflicte amb la cadena "Cuatro"; tinc l'opció de posar el "Canal 33" al número 33, però em sembla que no es mereix estar tan enrera, tan lluny en la distància del comandament. I el "3/24", on el poso? Ja tenim muntat un conflicte de preferències i prioritats!!! Quin merder!!!

Abans era fàcil recordar a quin canal estava cada cadena, però ara si recordes els sis o set primers ja és tot un rècord. Per a trobar la resta només et queda la prova de l'assaig i error.

Ah, i un altre inconvenient afegit: la complicació del comandament a distància. Jo, quan en veig un, se'm posen els pèls de punta. Tants de botons, tants colors i tantes paraules que no entenc!!! Tothom fa cursos d'informàtica, però a ningú se li ha ocorregut organitzar-ne un de "Comandaments a distància. Usos i possibilitats".

Digueu-me ignorant, tonto o curt de mires, però encara he de trobar el veritable sentit a la TDT i a tot el que l'envolta. Només un bon negoci per als venedors de teles i de descodificadors.

Sou de les que/dels que us baralleu amb el comandament i la tele? La TDT ha canviat les vostres vides? Heu descobert cadenes que han esdevingut del tot imprescindibles per al vostre creixement personal?

12 comentaris:

Josep ha dit...

El passat segle un servidor tenia tele per cable, amb més canals, igual definició, i canvi de canals sense problemes.

Ah, i jo podia ploure que tot rutllava.

Garbí24 ha dit...

Jo la veritat comptava amb que la apagada fomentés un altre baby boom, però com que ens ha creat més feina encara, no serà possible......

Thera ha dit...

Es veu que les possibilitats de la tdt, a sigui les seves prestacions no són les que tenim finalment, o sigui, que algú tampoc li ha acabat d'interessar,ens quedem amb millores en la definició, i el que tu dius, informació sobre la programació. es veu que el que implicaria un avenç important seria la possibilitat de la interactivitat, que seria possible, però les productores no hi estaven interessades...

A mi no m'agrada gens la tele actual, menys la tdt (això de veure imatges pixelades en pantalla gran no m'acaba de convèncer) no hi trobo res, només miro el que m'interessa en concret i de tant en tant, la resta què vols que et digui, canals que es retroalimenten a ells mateixos amb la seva programació i no ofereixen massa. Per sort tenim internet, en principi això ens obre més possibilitats si vols escollir una mica entre interessos concrets... Salut!

Clidice ha dit...

hahaha jo no m'hi amoino gaire, la veig poquíssim, o sigui que quan s'escau començo per l'1 i vaig fent + fins que arribo "a puestu" :)

Minnie ha dit...

Jeje...jo al cap i a la fi sempre acabo també veient els mateixos canals de sempre! i no n'he descobert cap que hagi canviat la meva vida!Ja seria bo també, eh!;P

Anònim ha dit...

Sobre el dilema dels canals, és molt fàcil: col·locar primer els quatre que es veuen i tot seguit la resta. Total, pel que fan a la Cuatro, per exemple, com si el poses al 37.

GAIA ha dit...

No veig gaire la TV però alguna que altre vegada s'ha quedat "penjada" (sobretot els canals més corrents). Et posa que no hi ha senyal o senyal codificada.
Més qualitat d'imatge: Més o menys la veig igual
Amb l'analògica tenies l'avantatge de que es podia sintonitzar encara que es veiés amb imatge difuminada, amb boirina o doble imatge. La digital no té terme mig: es veu o no es veu
I a quanta gent l'antena col·lectiva que han hagut de posar no se'ls hi adapta bé?
I quanta gent té més d'un T.V. i han hagut de comprar més d'un receptor?
Les despeses d'adaptació han estat molt costoses i en alguns casos bastants problemàtiques.
Avantatges? Al menys, per a mi cap ni una.

Brian ha dit...

Un bon negoci si que ho és!

Nosaltres fa temps que vam posar el Digital +, i estem prou contents - és una pasta pero almenys aconseguim vore alguna pel·lí sense anuncis i series relativament bones, i sobretot molts de programes en VO que ens interessa pels nostres xiquets. Pero del centenar de canals que ofereix el Digital +, potser mirem 3!

per aixo, no haviem corregut per ficar el TDT i ara ens ha agafat el bou, com diuen!
Ens tocarà ficar-la perque si no, no veriem el futbol del TV3!

Pero si que estem al cas, ja que fa temps que veiem TDT a casa de la familia, i si , teniu rao, tothom mira els 2 o 3 canals de sempre, i no es nota gaire milloria.

Anònim ha dit...

A mi em passa com a tu, hauria d'anar a un curs de comandaments a distància, tants aparells, tants comandaments!
Jo, si no hi ha el meu home a casa em torno boja fins i tot per pujar-me a la Wi Fitt. Bé, ara ja m'ho he après. La tele no la miro gaire, la veritat. El Manel (Husband) es mira el futbol bastant posseït. Però la veritat, és que per la resta, no veiem més canals.

Bona Pascua!

;)

Jordi ha dit...

És un gran invent. Ara podem veure reposicions y programes repetits de la tele basura. No se com hem pogut viure fins ara sense això

yraya ha dit...

Yo como soy una negada de la tele, no me gusta, la aborrezco, por decirte que no sé ni usar los mandos, por mi ni TDT, ni nada de nada.

GAIA ha dit...

Bona diada St. Jordi!

Related Posts with Thumbnails