20 de setembre del 2009

ÉS JUST?

Els que em coneixen bé saben que no sóc un gran seguidor d'esdeveniments esportius. No us diré que no hagi vist mai un partit de futbol, però em mantinc bastant al marge. Tot i això hi ha notícies que no passen desapercebudes, com poden ser les relacionades amb el que cobren els jugadors més mediàtics del futbol mundial.

Avui llegia que al senyor Messi (del Barça, per més senyes) li han renovat el contracte i que, a partir d'ara, cobrarà la mòdica quantitat de 10 milions d'euros l'any, més les primes que caiguin.

No me n'he pogut estar d'agafar la calculadora i fer quatre números, i de l'espant que m'ha agafat encara me n'estic recuperant.

Us ho explico. Dividint 10 milions entre 12 mesos que té l'any li surt a aquest senyor un sou de 833.333 euros al mes!!!

Ho he volgut comparar amb el meu sou, i jo hauria de treballar uns 50 anys per cobrar el que ell en un mes!!! O sigui, que en tota la meva p... vida no arribaré a guanyar el que aquest senyor en 30 dies!!!


D'acord que juga bé, que fa guanyar títols al club, que és mundialment conegut...tot el que vulgueu, però tot això justifica aquests sous? És ètic i s'han de permetre aquestes xifres? Haurien de tenir els clubs una Obra Social i destinar part dels beneficis a projectes benèfics? Què en penseu?

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Gerard.
No puc estar mes d'acord amb tu!
Ahir mateix comentàvem amb la meva parella el que tu comentes al teu post.
Com també pensava que.. els de can Barça rucs del tot no són, i si han decidit tirar per aquí és perquè han calculat que era un negoci rodó, i que per tant el volum de beneficis econòmics (a part dels esportius...) que els reportarà aquest senyor al llarg dels propers anys compensarà de sobres l'immensa inversió econòmica que hi han destinat, no?
Jo diria que vist així, la faula de la Gallina dels ous d'or es materialitza en el senyor Messi!
Una abraçada... vaig a donar una volta pel teu espai.

Minnie ha dit...

És indignant!Recordo que quan alguna vegada, de petita, havia preguntat perquè cobren tant aquests senyors em contestaven que ja se sap que la seva carrera és molt curta,bla, bla... però clar ara que has fet la comparació...Resulta que amb el que cobren per exemple amb un any jo ja no hauria de treballar més en tota la vida.
Si,si una obra social i que inverteixin en pagar mestres a ensenyament que resulta que en van escassos...!

gerardeli ha dit...

Anna: el que és inadmissible és que en temps com els que corren, a aquestes "empreses" no se'ls pugui aplicar alguna mena de limitació econòmica. Sembla que estiguin per sobre del bé i del mal, que la crisi econòmica no vagi amb ells. Quina vergonya!!!

Minnie: què dius en un any, crec que amb un parell de mesos de sou del Messi jo ja em retiraria!!!

Garbí24 ha dit...

I el pitjor de tot, es que ara en poc temps deixarà de rendir al cent per cent, però continuant amb el mateix sou...Això s'hauria de regular, doncs marxen molts diners del nostre país que no tornen mai més.

GAIA ha dit...

Quina vergonya! El noi amb 22 anyets, com ja sap que te el contracte segur per 6 anys doncs a viure del "cuento".
A més, em sembla absurd fer contractes tan llargs, doncs qui sap a quin nivell estarà d'aquí 6 anys?
I pensar que en una entrevista va dir que la felicitat no es comprava amb diners. Quins c.....s!!!

yraya ha dit...

Que és una vergonya, amb la fam que passa mig món i la tan esbombada crisi, com no se'ls cau la cara de vergonya, no als futbolistes, sinó als que paguen, és clar que també els seguidors paguen entrades desorbitades i tot el que vulguin vendre aquests senyors.
Salutacions

Thera ha dit...

Jo també sempre m'he preguntat perquè l'esport, però sobretot i per sobre de tot, el futbol mou tant i tants calés... sí, un negoci com un altre suposo, però no m'ho explico.

Jesús M. Tibau ha dit...

és veritat són xifres que ens poden fer mal, però són les regles del joc de mercat on juguem.
Seria més just que ell cobrés com nosaltres, o una mica més, i que en canvi donés a guanyar a altra gent milions? Si ell genera milions de benefici, és normal que se'n quedi uns quants.
És trist? I tant! però és la societat que estem creant entre tots, o així ens ho volen fer creure.
Quan la presentació d'un llibre s'hagi de fer al Camp Nou, potser canviaran les coses.

GAIA ha dit...

Però és que aquí no hi ha cap seguidor del Barça i de'n Messi per defendre tal postura? Estaria bé veure el punt de vista d'algú que estes a favor d'aquesta desorbitada quantitat de diners que cobrarà aquest argentí. Segur que hi ha gent que pensa el contrari del que s'exposa aquí doncs hi ha molts afeccionats al futbol que paguen també desorbitades quantitats de diners per veure un partit.

MIA ha dit...

la vida és així ens agradi o no, i com que no podem fer-hi massa, si ens possem a pensar tot el que podriem fer amb aquests diners mitg món no passaria gana.

zel ha dit...

Bufffffffffff, aquí tens tota la raó, com sempre, tot i que em penedeixo soberanament que el meu sentiment cap a aquest nano i la seva entrega em fa no estar tant enrabiada com amb d'altres...què vols, tinc dos fills futboleros de pro!!! Però és cert, tot i que ells mai podran tenir una vida llarga cobrant això, diuen, jo ho trobo vergonyós... I no parlem de tots els esports d'elit...

MIA ha dit...

gerardeli, t'has d'afegir amistats per compartir que no se que ha passat però has fugit, ok muaquis!

Related Posts with Thumbnails