8 d’agost del 2009

ANORÈXIA SEXUAL

Heu sentit mai parlar de l'anorèxia sexual? Es veu que es tracta d'una disfunció cada cop més estesa entre la població occidental.


Així com la persona anorèxica rebutja el menjar, la persona amb anorèxia sexual rebutja tota manifestació sexual. No es tracta d'una disminució del desig o una pèrdua temporal del mateix per motius emocionals: és un odi frontal i manifest a tot allò relacionat amb el sexe. La persona s'odia a si mateixa pel fet de ser sexual, i odia a qualsevol que se l'insinuï en aquest sentit.


L'origen d'aquesta malaltia pot ser una experiència viscuda de rebuig o abús sexual.


És curiós pensar en com les anorèxies -la del menjar i la sexual- afecten directament a la supervivència: la primera a la supervivència individual i la segona a la perpetuació de l'espècie. Deixant de banda el suïcidi és, potser, la malaltia més autodestructiva que em ve al cap.


Potser ara entendrem millor perquè el menjar i el sexe són dos dels grans plaers de què podem gaudir els humans: ens hi va la vida!!!!

I per acabar i fer-vos riure una estona, aquí us deixo aquest acudit. M'ha agradat!

10 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Ostres per això si que cal una vacuna ....no voldria pas agafar aquesta malaltia ha de ser horrorós ...quin patiment i perdua de temps

yraya ha dit...

Si que había oído hablar sobre el rechazo a todo tipo de relación sexual, sobre todo por una mala experiencia, pero que ahora tenga ese nombre, la verdad que no.
Cuando comentas lo de la perpetuación de la especie, se me viene a la cabeza, un libro de Manuel de Pedrolo "El mecanoscrit del segon origen", lo has leído??
Pues los que padecen este tipo de enfermedad, no saben lo que se pierden, como es la del buen comer.

gerardeli ha dit...

Sí que l'he llegit. És boníssim!
Qui ho pateix imagino que s'ho ha de passar fatal: permanentment obsessionat en evitar el contacte amb l'altra gent. Quin horror!!!

Thera ha dit...

No ho he sentit mai, ho desconeixia, descrit així com a malaltía. Tampoc m'estranya massa, també hi ha els adictes al sexe i tot això. Nous temps, noves malalties, què hi farem... De tota manera els acudits de sempre sí que són bons!

Agnès Setrill. ha dit...

Avui estava jo una mica trista, i gràcies al teu post, has posat un gra de sorra per millorar-lo, ja que m'has fet adonar que no pateixo de res de tot això.
L'acudit és molt bo, però no se perquè, estic segura que avui dia, de ben petits, saben com es posen uns sobre els altres. :)

Trini González Francisco ha dit...

Primera notícia. Espero que tingui cura, però. Mai se sap...! :)

gerardeli ha dit...

Es veu que el tractament d'aquesta malaltia és similar al de les addiccions: a través de teràpia de grup.

_MeiA_ ha dit...

jajaaj l'acudit és boníssim!!

I això de l'anorèxia sexual ha de ser realment una putada! Jo igual que Garbi24, cal una vacuna!

Un petó

GAIA ha dit...

Jo també havia sentit sobre el rebuig sexual o el rebuig al contacte físic però no sabia que tenia un nom. De fet, conec a persones que el pateixen...

gerardeli ha dit...

Benvinguda Gaia!!!
Ja has tornat de les teves vacances? Com han provat?

Related Posts with Thumbnails