16 de maig del 2009

CONTRASENTIT


Vivim en una societat plena de contradiccions (cap novetat). I n'hi ha una que fa dies em volta pel cap. És referent a una droga molt emprada i coneguda: l'alcohol.

Tots sabem que d'un temps cap aquí s'ha passat d'una absència de control sobre el seu consum a una lluita sense treva per eradicar-lo (limitar-lo, si més no); un exemple clar seria el dels conductors i els controls d'alcoholèmia.
Fins aquest punt res a dir: ja està bé que es penalitzi als que poden fer mal als altres pel seu mal cap.

I la contradicció que plantejava a l'inici és la següent: si has begut i condueixes et sancionen (l'alcohol et penalitza), però si has begut i agredeixes i fas mal a una altra persona l'alcohol és un eximent (l'alcohol et beneficia).

Jo, personalment, no ho entenc i voldria que algú m'ho aclarís. Potser caic en algun error de plantejament, o potser em deixo alguna cosa.

Algú pot aportar llum sobre el tema?

Què en penseu?

7 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Vols dir que si li foto una ampolla al cap a un veí, si vaig beguda, no hauré estat tant mala persona, com si ho faig amb tota la conciència. Si algú m'hagués obligat a prendre alcohol per poder-me desfogar i fer coses poc correctes, potser si que no fóra culpa meva, però si no...

Esperaré com tu, que algú et faci un comentari i ens ho expliqui... fins ara!

(Ah! No tinc problemes greus amb cap veí, quedi clar!)

MIA ha dit...

és una mica incoherent tot plegat , però les lleis estan escrites així i no s'hi pot fer res, per molt que li vulguem girar la truita no en treurem res, ja fa temps que el món esta girat i mica en mica sembla que cau més avall. abraçada .

GAIA ha dit...

Doncs jo no en tinc ni idea però la pena hauria de ser la mateixa ja que ningú t'obliga a ingerir alcohol. Una cosa és que l'agressor pateixi alguna malaltia mental però perquè hagi begut... No sé

gerardeli ha dit...

Agnès: estic amb tu. Beure o no, no ens fa millors o pitjors, però la justícia si que ens jutja diferent; segons li convé.

Mia: seria bo que la Justícia fos més justa. I de vegades està ben lluny de ser-ho.

Gaia: estic d'acord amb tu. Anar begut no hauria d'eximir de res.

Duc Engrescador ha dit...

Fa molt anys ja que sabem que, anem borratxos o no, el fet que una cosa sigui legal no vol dir necessàriament que sigui bona o dolenta, que tots no som iguals davant la llei, que Montesquieu ja fa temps que és mort i enterrat i que vivim en el millor dels móns possibles en el qual, la nostra limitada percepció, no ens permet adonar-nos de l'harmonia de la realitat.

Au, xin-xin ! (cadascú que begui el que vulgui, és clar)

DUC ENGRESCADOR

Thera ha dit...

Vivím en un món ple de contradiccions! Tot plegat acaba essent una gran contradicció... coherència ¿?, no n'hi ha per enlloc... És tot un tema aquest que planteges.

yraya ha dit...

Preguntale a jueces y abogados, una contradicción como todas las que tenemos en esta vida.
Un saludo

Related Posts with Thumbnails