1 de març del 2009

PAREU, QUE JO EM BAIXO!!!

Fa temps que vull escriure sobre això, però se’m fa difícil, donada la complexitat i transcendència de l’assumpte. Ho intento.

Primer va ser l’Eix Transversal (Girona-Vic-Lleida). Han anat passant els anys i s’ha acabat l’autovia Figueres-Olot. Després de molt debat i polèmica social se’ns ha imposat el tristament famós Túnel de Bracons (Olot-Vic).

Segons els polítics de torn, aquest últim eix viari és vital per esmenar l’històric aïllament de la comarca de la Garrotxa, i per facilitar les comunicacions Osona-Garrotxa. Segons els mateixos polítics és una carretera comarcal de segon ordre (un carril en cada sentit).

Ja tenim totes les peces del trencaclosques. Però aquest trencaclosques és bastant més gran del que ens pensem. I ens falten algunes peces. Quines?


Ara us ho explico, però.....no comenceu a intuir alguna cosa?


Per començar les variants de Les Preses i d’Olot (ja hi ha el debat obert de si han de ser desdoblades. Ho seran, no us amoïneu). També ens falta el desdoblament de l’Eix Transversal (i fa quatre dies que es va construir!!!). I quan hagin passat uns anys -o mesos, tan sols- ja parlaran de desdoblar el Túnel de Bracons (tranquils, que ho estarà).


Encara no intuïu on vaig a parar?


Ens estan venent -a poc a poc, no fos cas que ens empatxéssim- una AUTOPISTA ALTERNATIVA A L’AP7. Trajecte: frontera francesa-Figueres-Olot-Vic-Lleida-Saragossa-...

Buffff, quina “vomitada” acabo de fer!!!

Tot el trànsit que ve d’Europa cap al centre i oest de la Península, ara passa per l’AP7. Aquesta autopista, en la seva major part de dos carrils, està col·lapsada. A part, la volta que es dóna es pot estalviar tirant pel dret.


Lligueu caps, ara?


Ens venen “petites” CARRETERES INTERCOMARCALS, quan ens estan endossant una AUTOPISTA INTERNACIONAL!!!

Això si: a poc a poc i sense fer gaire soroll.

Fins quan seguirem trinxant, partint, dividint, esmicolant el territori?

No hi ha aturador a aquesta follia expansionista?

És això el progrés?

Ens amaguen informació, els polítics?

Tot aquest megaprojecte ve manat des d’Europa?


Estaria encantat de conèixer les respostes a aquests interrogants...si algú les sap...

6 comentaris:

MIA ha dit...

Estic totalment d'acord en tu, aquests politics miren de cadar be amb tothom i enganyant a tots els que poden pel mitg. A més ja veuràs el colapse que s'ens prepara uf ! no vull pensar el que es trigarà en arribar a Olot desde en Bas passant pel mitg de les Preses, que no ens passi res o que no els passi res a ells , ja m'entens !! A part de tot això la destrossa del paisatge, que em fot de més mal rotllo cada vegada que passo per la vall. bé, poca cosa em queda per dir que tu no haguis dit. Fins aviat. mia

MARTELL DE REUS ha dit...

jo diria que Bracons respon al fet de possibilitar l'expansió urbanística i l'especulació a la Garrotxa a base de segones residències per a la gent de l'àrea metropolitana de Barcelona. Seria la repetició del que va passar a la Cerdanya després de construir el Tunel del Cadí.

Anònim ha dit...

Jo també estic totalment d’acord. Tots plegats som unes titelles a mans d’aquests polítics que són els que manegen els fils.
Quien te ha visto y quien te ve! És llastimós el canvi tan radical que s’ha fet en aquesta zona de la Vall d’en Bas. No hi ha paraules.
Per un altre banda, és possible que, amb l’obertura del tunel, hagi més turisme i aquest, sigui una oportunitat per remuntar-nos una mica de la crisi que estem passant. Bé, no sé... almenys és el que ens venen.

gerardeli ha dit...

Doncs si per fomentar el turisme ens carreguem el patrimoni més valuós que tenim, el paisatge, ja em diràs!!! Quin contrasentit, no?
Em recorda a quan es va urbanitzar salvatgement la Costa Brava en pro del turisme: ara es penedeixen de molts dels excessos comesos i ja no hi volta enrere.
És que no n'aprendrem mai?

zel ha dit...

Seré burra...saps que no hi havia caigut? Coi, i jo vaig suportant merda d'obres arreu...

gerardeli ha dit...

No t'amoïnis Zel: és, justament, el propòsit dels polítics; fer-ho sense gaire soroll, amb poques veus en contra i de pressa, sense debat social possible. És això la democràcia? Tan irresponsables ens consideren?

Related Posts with Thumbnails