24 de febrer del 2009

FIRA DE LA MEL

Diumenge passat, per circumstàncies de la vida que ara no vénen al cas, vaig anar a l'anomenada Fira de la Mel. El lloc de celebració de l'anomenada Fira de la Mel és el poble de Crespià, a la comarca del Pla de l'Estany.
Quan un assisteix a una fira temàtica, què hi troba? Doncs a la Fira de l'Avet hi ha milers d'avets, a la Fira del Bastó milers de bastons, a la Fira d'Artesania infinitat d'articles d'artesania, a la Fira del Vehicle d'Ocasió gran quantitat de vehicles de segona mà, i així fins a l'infinit.
Doncs resulta que a l'anomenada Fira de la Mel, el que MENYS s'hi troba és mel!!! Si, si, tal com ho llegiu: de les 50 o 70 parades que la conformen, només UNA en ven, de mel. I és, curiosament, la parada oficial de l'anomenada Fira de la Mel. I no us penseu que és una mel excepcional, no! Mel de milflors -la més corrent- etiquetada amb el nom de la fira. Era la parada més grossa de totes, amb una gran senyera encapçalant-la.
I què hi pinten tota la resta de parades en aquesta fira? Fan bulto? Fan negoci a expenses del nom de la fira? Fan nosa? Fan d'esquer?
No em mal interpreteu: ja m'agraden totes aquestes paradetes que venen sabons, melmelades, encens, embotits...però si més no que no ens enredin amb el nom d'aquesta pretesa Fira de la mel!!!
Anava amb moltes ganes de comprar-me un quilet de mel, però vist el panorama i l'ensarronada en va sortir guanyant una botigueta d'Olot, on vaig anar a comprar la dolçor per als meus tes.
No m'hi veuran més per aquesta fira, i quan vulgui comprar mel ja sé on no he d'anar...

11 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

No deixa de ser extrany el que t'hi vas trobar. Perquè parades de mel se'n veuen a tot arreu! A totes les fires!

Sospitaria que alguna cosa de la organització interna hagués anat malament, oi?

zel ha dit...

El que passa de deb´és que a totes les fires (o gairebé) d'aquestes de productes de la terra, diguem-li artesanals, sols trobar sempre els mateixos que venen els també idèntics productes...podríem posar-li el nom de mercats alternatius??? No sé, a casa el meu home és carnisser i els embotits sí que són dels nostres porcs i fets a i assecats amb cura sota una volta de pedra...i mai ha anat a cap fira, diu (i jo ho sé) que no podria fer seguir-ho tot, fer el producte, cuidar els animals, vendre fora i dins...

Uix, quin rotlllo!!! Com es nota que estic de baixa...

Petonassos!

Thera ha dit...

M'has deixat... sense paraules, doncs fa temps que tinc la intenció d'anar-hi... jo també fins ara em pensava que era sobre la mel i productes derivats... Ostres tu, quin 'fiascu'!!! Fas bé d'advertir!!! Perquè per fires vàries ja en tenim força per aquí...

gerardeli ha dit...

Agnès, es veu que sempre és així. És el tarannà de la fira.

Anònim ha dit...

Quina ràbia! De fet, a mi, m’ha passat varies vegades en diverses fires que he anat.

Anònim ha dit...

NO estik d'acord amb vosaltres, si tu no vols venir no vinguis gent com tu no la volem aket poble, pero no vaixis posan merda sobre nosaltres si a tu no tagrada no vol dir q altre gent li agradi o no saps?? total tiu q per una persona menys com tu q no vingui no es notara xd! pero et kedas a casa teu menjan mel de pot del condis :P

Anònim ha dit...

Per cert nanu de 3000 visitans q venen no fa falta q vinguis, fas mes nosa q servei

gerardeli ha dit...

Benvolgut anònim: que potser no és veritat el que dic? M'he inventat alguna cosa?
Ja imagino que deus formar part del comitè organitzador i us suggereixo que, si de cas, li canvieu el nom a la fira; més que res per no donar peu a confusions...
Ah, i si vols dir qui ets també estaré encantat de saber-ho...

Anònim ha dit...

NO, no fa falta q sapigues q soc, pero tindrias q saber q es la fira o unes de les fires mes populars de las comarques gironines, al fet q nomes es vengui mel a la parada principal del poble, no vol dir q no pugui porta al nom de la fira de la mel... wenu no bui discutir mes amb gent com tu crec q faltes molt al respecte a les altres parades q hi ha q cada any si esforsen i u donen tot per poder gaudir duna fira molt gran com es la FIRA DE LA MEL DE CRESPIÀ. torno a repetir si venen 3000 visitans surt per tv3 cada any, no totom pensa com tu saps? ala xao

GAIA ha dit...

Sr. anònim: Estic d'acord amb gerardeli.
Si es presenta com a Fira de la Mel no té lògica que només hi hagi una parada de mel en tota la Fira. Tot al meu respecte a totes les altres parades d'artesania però els organitzadors d'aquesta son els que malauradament no ho fan com es degut.
He sentit moltes queixes de la Fira precisament per això.

Anònim ha dit...

Havera, jo soc de crespia i t'ho explicaré pq només hi ha una parada que ven mel. Aquesta parada gran que hi ha la senyera que dius tu és la parada de l'ajuntament i es ven mel del poble i és per això que és diu la fira de la mel de crespià. Ara pensa per un moment que hi hagués 5 parades de mel...tu creus que l'ajuntament hi guanyaria alguna cosa? i per altra banda si vinguessin parades de mel no seria mel de crespià i aleshores la fira perdria la seva essència. Si només hi ha una parada és per això i no sé pq et queixes, pq vols 5 parades de mel??? no t'agada anar a una fira i veure diversitat de parades?? en fi, espero que ara ho entenguis i també espero que tu repensis i vinguis a donar una volta per la fira de la mel d'aquest any pq hi esteu tots convidats. Finalment només dir, que aquest any també hi haurà castallers com a novetat de la fira. Salutacions.

Related Posts with Thumbnails