24 de febrer del 2009

FIRA DE LA MEL

Diumenge passat, per circumstàncies de la vida que ara no vénen al cas, vaig anar a l'anomenada Fira de la Mel. El lloc de celebració de l'anomenada Fira de la Mel és el poble de Crespià, a la comarca del Pla de l'Estany.
Quan un assisteix a una fira temàtica, què hi troba? Doncs a la Fira de l'Avet hi ha milers d'avets, a la Fira del Bastó milers de bastons, a la Fira d'Artesania infinitat d'articles d'artesania, a la Fira del Vehicle d'Ocasió gran quantitat de vehicles de segona mà, i així fins a l'infinit.
Doncs resulta que a l'anomenada Fira de la Mel, el que MENYS s'hi troba és mel!!! Si, si, tal com ho llegiu: de les 50 o 70 parades que la conformen, només UNA en ven, de mel. I és, curiosament, la parada oficial de l'anomenada Fira de la Mel. I no us penseu que és una mel excepcional, no! Mel de milflors -la més corrent- etiquetada amb el nom de la fira. Era la parada més grossa de totes, amb una gran senyera encapçalant-la.
I què hi pinten tota la resta de parades en aquesta fira? Fan bulto? Fan negoci a expenses del nom de la fira? Fan nosa? Fan d'esquer?
No em mal interpreteu: ja m'agraden totes aquestes paradetes que venen sabons, melmelades, encens, embotits...però si més no que no ens enredin amb el nom d'aquesta pretesa Fira de la mel!!!
Anava amb moltes ganes de comprar-me un quilet de mel, però vist el panorama i l'ensarronada en va sortir guanyant una botigueta d'Olot, on vaig anar a comprar la dolçor per als meus tes.
No m'hi veuran més per aquesta fira, i quan vulgui comprar mel ja sé on no he d'anar...

23 de febrer del 2009

PARC NOU

Dissabte vaig fer algunes fotos al Parc Nou....






20 de febrer del 2009

HONORANÇA A LES DONES

Vagi aquest trocet de blog per proclamar la més absoluta admiració que professo per les dones.
He trobat dos vídeos -obra de Philip Scott Johnson, de Missouri- que m'han semblat genials. Els comparteixo amb vosaltres.

LES DONES EN EL CINEMA



Women In Film from Philip Scott Johnson on Vimeo.


LES DONES EN L'ART



Women In Art from Philip Scott Johnson on Vimeo.

15 de febrer del 2009

MICROONES

Hi ha coses a la vida que, pel fet de repetir-les sovint, perden la importància que tenen. O, si més no, les rebaixem a una quotidianitat tan absoluta que perdem de vista la transcendència que tenen.
No em refereixo a grans gestes humanes ni a exquisides discussions filosòfiques: m’estic referint –ni més ni menys- a l’habitual fet d’anar a comprar qualsevol bé de consum amb una targeta de crèdit.
Ahir tarda vaig acompanyar un amic a comprar un microones. Un simple microones (qui no en té un a casa?). Ara ja se sap: quan se t’espatlla un d’aquests (o qualsevol) artilugis, gairebé sempre surt més a compte comprar-ne un de nou que reparar-ne el vell (...) Tot sortint de la botiga el meu amic va fer la següent reflexió: “Et dónes compte? Molt possiblement una persona que visqui –posem- a Burkina Faso, mai podrà fer això que acabem de fer. Mai en sa vida veurà un microones, i menys una tarja de crèdit”.
És veritat. L’espècie humana és –de tots els animals- la que més diferències posseeix entre els seus individus. Diferències d’hàbitats, diferències d’oportunitats, diferències de riquesa, diferències de poder sobre els altres, diferències d’expectatives de vida. Diferències que, en definitiva, no fan més que afavorir uns a costa dels altres.
Pensar en aquestes coses em fa posar de mala llet. Jo em puc considerar afortunat i, per tant, no tinc cap dret a queixar-me del que tinc (o del que no puc tenir). Penso que el que està en les meves mans és col•laborar amb entitats que hi treballin, per al Tercer Món, i no oblidar mai que hi ha gent que pateix. I en el meu dia a dia mirar de no caure en excessos. De cap mena.

7 de febrer del 2009

HORÒSCOP XINÈS

Segons l'horòscop xinès el meu signe és Conill, ja que he nascut entre el 25/1/63 i el 12/2/64.
Nom xinès del Conill: Tù.
Número d’ordre: Quart.
Hores: 5 a.m. a 7 a.m.
Direcció:
Est.
Estació i mes:
Primavera-Març.
Signe occidental:
Peixos.
Element fix: Fusta.
Famosos Conill:
Henry Miller, Orson Welles, Ingrid Bergman, Fidel Castro, Harry Belafonte, Peter Falk, Albert Einstein, Reina Victòria, Josep Stalin, Ali McGraw, David Rockefeller...

El conill és un signe afortunat, emblema de longevitat. Segons els xinesos, la seva essència deriva de la Lluna. Simbolitza gràcia, bons costums, consell sa, bondat i sensibilitat davant de la bellesa. La persona conill és de parlar dolç, graciosa, reservada, vivaç, de temperament artístic, molt sensible a la crítica, de voluntat ferma, amb una gran seguretat, cautelosa, discreta, presumida i a vegades d’una astúcia diabòlica. Li agrada la vida tranquil·la, gaudir de la pau, el silenci i un ambient harmònic. Pot ser una gran erudita i destacarà en l’àmbit del dret, la política i el govern. És afortunada en els negocis i en les transaccions de diners, doncs és molt astuta en les negociacions. Escalarà llocs importants en qualsevol carrera. No li agrada que la molestin doncs ella és considerada, modesta, curosa i li agrada que els altres també ho siguin. Sap viure i deixar viure. Mai es fa notar i es difícil saber què pensa. El seu comportament és impecable. És estimada, popular. És sobretot intel·lectual, realista i pacifista. Li avorreixen els vincles massa estrets i no li agrada que li envaeixin la seva intimitat.
Vist això -i com em conec- hi ha coses que d'acord, però hi ha d'altres amb les que no coincideixo gaire...
Si voleu veure el vostre signe cliqueu aquí.

Related Posts with Thumbnails