30 de novembre del 2008

MIL SOLES ESPLÉNDIDOS

Enllaçant amb l'últim article de la meva amiga GAIA (http://elfamo.blogspot.com) referent a la situació de la dona en l'actualitat, us vull recomanar un llibre colpidor: "Mil soles espléndidos". Ja n'havia fet referència en un article anterior, però vull tornar a recomanar-lo: el que en ell es relata és la situació tan desgraciada i desesperada en la que es troba la dona en els països islàmics en general, i a l'Afganistan en particular.
Mai havia llegit un llibre tan dur i tan trist. Pensar que en ple segle XXI hi ha dones que valen tan poc i són tan menyspreades pels "mascles" d'aquests països (i tot en nom de la religió) és esfereïdor.
I no només en aquestes cultures: la nostra veïna, una coneguda o potser una amiga poden ser víctimes -ara mateix- dels maltractaments físics o psíquics del "mascle" de torn.
Cap a on anem?

2 comentaris:

GAIA ha dit...

He llegit varies crítiques del llibre ”Mil soles esplendidos” i el deixen molt bé. La manera com descriu la situació de les dones afganeses, el mal que causen les guerres, les invasions militars i els fanatismes religiosos et fa posar el pel de punta. De totes maneres, a pesar de que és un bon llibre, la majoria de lectors prefereixen el primer llibre de l’escriptor afganès Khaled Hosseini “Cometas en el Cielo” que, per cert, també varen fer una pel·lícula, no fa gaire, a la pantalla gran.
Espero, que me’l deixis quan acabis de llegir-lo!

GAIA ha dit...

Ah, per cert! Molt xulo el rellotge que has ficat. He vist que havien diferents models i m'agradaria posar-me un però no se com es fa.
Ja m'explicaràs!

Related Posts with Thumbnails