10 de novembre del 2008

"DESCANS"

Ara que és de nit sembla que sigui més fàcil concentrar-se i posar en ordre les idees. El dia ha estat profitós (com tots els altres que porto a Barcelona). He comprat un llibre: "Esquizo", d'en Ricard Ruiz Garzon; és el testimoni real de gent que pateix d'esquizofrènia i el del seu entorn immediat; això m'ha servit d'excusa per passejar-me per l'Illa de Diagonal: entretingut. Quan veig tanta gent de cop sempre em pregunto: "quines històries hi ha darrera cada persona?", "És feliç o no, aquest que em mira o aquell que va amb els ulls tancats?" Suposo que algú deu pensar el mateix de mi...
La tarda me l'he passada a casa i se m'ha fet curta. M'agrada estar a casa.

3 comentaris:

Lluis Massanés ha dit...

Felicitats pel blog, ens encanta tenir-te a prop, ni que sigui per la xarxa...
Seguirem molt d'aprop els teus "pensaments" i aventures per la ciutat .
Cuida't molt
Un peto

GAIA ha dit...

En Ricard Ruiz Garzón ha escrit un altre llibre anomenat “LAS VOCES DEL LABERINTO” que, també parla de l’esquizofrènia.
Sabies que hi ha més de 400.000 persones en Espanya que pateixen esquizofrènia?
Et puc dir que , els malalts d’esquizofrènia, està demostrat que, són menys agressius que la resta de la societat especialment si és troben sota tractament.
Una bona part de la seva escassa violència, l’exerceixen sota els afectes de l’al·lucinació i sovint contra ells mateixos, el que, si quelcom s’alça, és la seva tassa de suïcidis però, això no vol dir que, tot i que no és gaire corrent, també han hagut casos que varen causar gran impacte en el seu dia, com ara el de l’any 2005 quan, un home malalt d’esquizofrènia va tirar a la via del tren a una noia causant-li l’amputació d’una cama.

gerardeli ha dit...

Molt interessant tot això, sobretot per desmuntar el mite de que els esquizofrènics són violents i quasi assassins en sèrie, com molta gent es pensa.

Related Posts with Thumbnails